't Ver-Zet-je kan dit alles aanbieden dankzij de steun van FEAD en vele sponsors die de werking van de welzijnsschakel een warm hart toedragen.

 

  • Brood

De Hoogstraatse bakkers steken de onverkochte broden op het einde van iedere dag in hun diepvriezer. Die broden halen wij één keer per week op en bewaren die in onze grote diepvriezer. Tijdens de openingsuren van De nieuwe Feftig wordt er gratis diepvriesbrood verdeeld.

  • Uitstelbrood

Op de Internationale Dag van Verzet tegen Extreme Armoede, op 17 oktober 2019, lanceerde 't Ver-Zet-je het "uitstelbrood".

Wie dit initiatief wil steunen, betaalt bij de Hoogstraatse bakkers die zich mee engageren, een extra brood. In ruil voor dit betaalde brood legt de bakker een broodkaartje opzij. Vrijwilligers van 't Ver-Zet-je halen de kaartjes op en bedelen ze tijdens de openingsuren van De Feftig. In ruil voor dit broodkaartje kan een gratis brood afgehaald worden bij de bakker die vermeld staat op het kaartje.

Vanaf de start van het initiatief was het een schot in de roos: gemiddeld zijn er 200 uitstelbroden per maand.

 

  • Droge voeding

Supermarkten, distributeurs, naburige welzijnsschakels,... geven ook het teveel aan droge voeding, zoals rijst, pasta, chocolade, kruiden, ... aan 't Ver-Zet-je. Deze verdelen we gratis aan de MIA's.

 

  • Groenten en fruit

Elke week is er een ruim aanbod aan fruit en groenten. Zij worden gratis geschonken door supermarkten, telers, distributeurs en zelfs scholen (VITO) en gratis verdeeld.

 

  • Fifty for animals

 Ook aan de dieren wordt gedacht! De tweede en de vierde donderdag van de maand van 18.00 u. tot 20.00 u. wordt er in De nieuwe Feftig gratis dierenvoeding verdeeld. De dierenvoeding wordt geschonken door supermarkten, distributeurs, privé, ...